Boliglån er fyldt med fælder

Hvis du har boliglån i en af landets to mest kendte kreditforeninger, kan selv et billigt realkreditlån være fyldt med fælder. Det er de såkaldte skrivebordsvurderinger af din ejendom, der kan gøre livet som boligejer dyrt. Læs her hvilke realkreditinstitutter, der benytter den praksis.

Naturligvis er prisen på et lån vigtig, når du søger at finde det billigste realkreditlån. Renten, bidragssatsen og gebyrer er alle elementer, der påvirker hvor meget du samlet set kommer til at betale for dit kreditforeningslån. Men prisen på selve lånet er ikke det eneste, der kan betyde noget for om du har optaget eller konverteret til det billigste boliglån.

Kreditforeningernes individuelle regler kan nemlig forvandle selv det bedste boliglån til en tvivlsom forretning. Det kan ramme dig som kunde, hvis din kreditforening hedder Realkredit Danmark eller BRFkredit. Disse to realkreditinstitutter benytter sig af såkaldte skrivebordsvurderinger af boliger, hvilket kan betyde, at din bolig nedskrives i værdi uden at den er blevet vurderet af en fagmand. Jo lavere pris din bolig vurderes til, jo højere bliver belåningsgraden i ejendommen. Det giver en – på papiret – højere risiko for kreditforeningen og derfor stiger den bidragssats, du betaler for at have realkreditlånet.

20121020-112934.jpg

Læs mere om hvilke lånetyper, der rammes hårdest på sondagsavisen.dk4 Responses

 1. David siger:

  Hejsan,

  Vi skulle vara intresserade av ett länksamarbete med Boliglaan. Vi driver många norska finanssidor och har flera domäner tillgängliga.

  Om detta kan vara aktuellt, vänligen ta kontakt så tittar vi på en lösning som passar båda parter.

  Jag ser fram emot att höra av er.

  MVH
  David

 2. zoltan lajos lanyi siger:

  Hej
  I har 100% ret. Jeg har lånt i KD 700.000kr.
  Oplyst billig rente på 0,29 %, men de ” glemte ” at oplyse det tårnhøje bidrag, som er mere end det dobbelte end renten.

  M.V.H.
  smart måde at lokke folk til at optage lån

 3. Thomas siger:

  Specielt skidt når man ikke kan trække noget af bidraget fra i skat ;(

 4. Henrik siger:

  Forkert. Bidraget kan trækkes fra i skat: https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1789760

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.