Udnytter du de lave renter på boliglån optimalt?

Den lave rente på boliglån giver muligheder for at spare, hvad enten du tænker på konvertering af boliglån eller låsning af renten på rentetilpasningslån. Hør om mulighederne i nedenstående video.

Læs også: “10 gode tips om lån til bolig” eller “Vælg det rigtige boliglån”

Det er ikke længere en nyhed at renten på boliglån bevæger sig på et rekordlavt niveau. Men inden for den senere tid er renten kommet så langt ned, at interessen for konvertering af 5 og 6 pct. huslån er steget. Jyske Bank vurderer i ovenstående video, at størstedelen konverterer deres boliglån til enten 4% eller 3,5% fastforrentede kreditforeningslån. Trods et kurstab og låneomkostninger er det en sikker gevinst at konvertere disse lån med den aktuelle udvikling i renten.

Den bekymring, der opstod omkring 3,5% lånet, da dette blev introduceret, er nu væk. Dog kan 4 pct. boliglånet stadig være mere attraktivt, fordi kursen ligger tættere på 100 end for 3,5% lånet.

Også med rentetilpasningslånene kan der konstateres en interesse for at udnytte renteniveauet til at fastlåse renten i længere tid. Det vil sige, at boligejere går fra at renten justeres hvert år til, at den tilpasses f.eks. hvert tredje år. Prisen for denne fastlåsning er beskeden – dog vurderes det i ovenstående video, at de 1-årige rentetilpasningslån (flexlån) stadig er de billigste, fordi renten forventes lav over en længere tidshorisont.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.