Bedre sammenligning af boliglån

Kreditforeningerne har i længere tid været under pres for at gøre det lettere at sammenligne boliglån. Det er de såkaldte bidragssatser på kreditforeningslån, der skal frem i lyset. Det bliver nu muligt at sammenligne tallene, hvilket kan være med til at øge konkurrencen.

Efter politisk pres fra blandt andet tidligere erhvervs- og økonomiminister Bendt Bendtsen har realkreditrådet besluttet at skabe mere synlighed omkring bidragssatserne på boliglån, skriver Jyllands-Posten. Det har i længere tid været et politisk ønske, at der blev skabt et bedre grundlag for sammenligning af lån på tværs af kreditforeningerne i håbet om at skabe en større grad af konkurrence. Nu sker det i en prisguide, som kan findes på realkreditrådets hjemmeside. Her kan du foretage en sammenligning af realkreditlån og både se bidragssatser i beløb i kroner og som procentsats af de lånte beløb.

sammenligning boliglån kreditforeningslån

Netop på bidragssatserne kan der være mange penge at spare ved at vælge det billigste realkreditinstitut. Og de færreste låntagere ved, at det er tilfældet, og derfor har det indtil nu ikke været et konkurrenceparameter for kreditforeningerne. På et boliglån kan der let være mere end 1000 kr. at spare om året på at vælge et med en lav bidragssats.

En nylig undersøgelse peger på, at ganske få decideret shopper rundt for at få det billigste boliglån. I stedet vælger langt de fleste at følge bankrådgiverens anbefaling. Kun hver femte låntager indhenter tilbud fra mere end et selskab. Håbet er, at den øgede gennemskuelig skal være med til at øge dette tal, således at der kommer en reel konkurrence på boliglånene.2 Responses

  1. knud fuglsang siger:

    kreditforeningslån – 2 mil. kr – 2% 20 år eller 15 år

  1. 19. august 2012

    […] Hvilke fordele og ulemper er der ved de foreslåede lån når man laver en sammenligning? […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.