Skal jeg konvertere fra 5% til 4%?

Har du et fastforrentet boliglån med en rente på 6% eller derover bør du straks overveje om du bør konvertere til lån med lav rente. Men også for boligejere med et fastforrentet 5% boliglån kan det være en god forretning at konvertere netop nu.

Skuffende nøgletal fra USA i den seneste periode har lagt en negativ stemning over markederne, og det har betydet, at centralbankerne fortsat holder renterne rekordlave. Det betyder igen en uhørt lav rente på boliglån fortsætter nedad og at kursen på et 4% boliglån lige nu nærmere sig de 100. Har du et boliglån med fast rente, er disse nyheder sandsynligvis gode for dig, og du bør overveje at foretage en konvertering af dit kreditforeningslån.

Konvertering af boliglån, kreditforeningslån. 4% rente

En god tommelfingerregel ved nedkonvertering (dvs. konvertering af boliglån en lavere rentesatser) er, at der skal barberes 2 procentpoint af renten før det kan betale sig. Har du et 5% lån kan du således kun gå et procentpoint ned ved at konvertere til et 4 procents kreditforeningslån. Men da kursen på 4% boliglån lige nu er så attraktiv, kan man overveje at omgås denne regel.

Jyske Bank har lavet en beregning på dette scenarie (fra 5% til 4% fastforrentet) og det viser sig, at man pr. lånte million kroner kan spare 180 kr. netto (netto = efter fradrag i skatten) i ydelse pr. måned hvis lånet er med afdrag og 430 netto i ydelse pr. måned hvis boliglånet er uden afdrag. Bemærk at denne udregning er for fastforrentede huslån og gælder således ikke for konvertering af flexlån.

Det skal naturligvis holdes op mod den omkostning, der kommer i forbindelse med konvertering. Oftest vil prisen for konverteringen ligge omkring 10-15.000 kr. hvilket betyder, at man skal have lånet i en vis periode før det kan betale sig. Dvs. flytter du snart fra din bolig, er det ikke tilrådeligt. Husk: det kan altid være en god idé at bede din bank eller kreditforening foretage en låneberegning, hvori de udfra din nuværende og evt. kommende rente beregner, om du bør konvertere dit lån til lav rente. Du kan få uddybet pointerne i videoen nedenfor:Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.