Guide: Tre Populære Boliglån Lige Nu

“Nu falder renten”. “Renten stiger på lang sigt”. Signalerne er mange, når man lytter til eksperternes udsagn om boliglån. Et øget fokus på danskernes privatøkonomi resulterer i en daglig strøm af nyheder og anbefalinger om huslån. Sammen med et stadigt større udbud af forskellige typer af boliglån, er det ikke blevet nemmere at gennemskue markedet og beregne, hvad der bedst for ens egen privatøkonomi. 

Her kan du læse lidt om de mest populære typer af huslån lige nu og fordele og ulemper ved de forskellige boliglån (kilde: DR nyheder).

3 procent fastforrentet 30-årigt kreditforeningslån

Et godt valg for de fleste og især til f.eks. unge mennesker, der er begyndere på boligmarkedet. Denne type låntagere vil ofte have behov for et stort boliglån. Lige nu har denne type lån en meget lav rente på 3 pct. og det betyder et billigt huslån i alle 30 år.

Samtidig har det fastforrentede kreditforeningslån den fordel, at fremtidige kursfald giver mulighed for konvertering af boliglånet og dermed en reducering af restgælden.

2 procent fastforrentet 15-årigt boliglån

Her har vi at gøre med et lån til boligejere, som ønsker at afdrage deres gæld hurtigt og som til gengæld vil slippe med en billigere rente. Et godt eksempel kunne være et ægtepar oppe i årene, som ønsker at være gældfri, når de går på pension. Dermed kan de få et lån til deres bolig som de kan afvikle hurtigt mens de er på arbejdsmarkedet. Et andet oplagt eksempel er ønsket om at lave et tillægslån i boligen. Dette boliglån er relevant, hvis man f.eks. vil renovere eller modernisere sin bolig.
Det 15-årige 2 pct. boliglån er ikke så velegnet som det 30-årige kreditforeningslån, hvis man har konvertering for øje. Det skyldes en mindre kursfølsomhed, som dermed giver et mindre potentiale for gevinst ifm. Konvertering af boliglånet.

Boliglån med rentetilpasning (flexlån)

Denne type boliglån er meget populær, og selvom renten på de fastforrentede og mere “sikre” huslån er lav som aldrig før, lokker de historisk lave ydelser på rentetilpasningslån stadig mange – både førstegangskøbere og det mere modne segment.
Boliglån med rentetilpasning fås med 1 til 5 års løbetid. Det betyder at renten tilpasses hvert 1-5. år og deri ligger risikoen for en højere rente og dermed en højere mdl. ydelse. Derfor anbefales rentetilpasningslån til boligejere med luft i budgettet – de kan klare en mulig rentestigning. F.eks. kan en nuværende rente på 0,6 pct. stige til 6 pct. som det er set tidligere.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.