Chance for boliglån med negativ rente

Endnu engang overrasker renten på kreditforeningslån. Kreditforeningerne forbereder sig nu på at håndtere boliglån med negativ rente.

OPDATERING 15/8:  I denne uge har investorer for første gang købt danske realkreditobligationer til en negativ rente. Det betyder, at investorerne bag disse køb nu betaler penge for at investere i danske kreditforeningslån. Opkøbet af realkreditobligationerne med den negative rente skete i Realkredit Danmark i en enkeltstående, større handel.

De danske kreditforeninger vurderer, at der er en reel chance for, at renten på boliglån bliver negativ. Det skriver epn.dk. Derfor forbereder man sig i realkreditinstitutterne på at kunne håndtere en negativ rente på danskernes huslån – et scenarie uden fortilfælde, som kræver at lånesystemerne ses efter i sømmene.

Det er vurderingen hos både Realkredit Danmark, BRF Kredit og Nykredit, at man ikke kan udelukke, at renten bliver negativ. Dog tilføjer kreditforeningerne, at man ikke nødvendigvis tror på en negativ rente på boliglån.

Historisk lav rente

Årsagen til spekulationerne om negativ rente på kreditforeningslån er de 1-årige rentetilpasningslån. Her er renten faldet yderligere til nu 0,3 procent – et niveau, der kan dykke endnu mere, hvis den Europæiske Centralbank som forventet sætter renten ned igen.

boliglån med negativ rente

Bliver boliglånet gratis?

I teorien betyder en negativ rente på boliglån, at låntageren modtager penge fra långiver dvs. den investor, der køber realkreditobligationen. I praksis vil kreditforeningens bidragssats “æde” dette beløb op, således at boliglånet ikke bliver gratis.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.