De billige boliglån stiger i pris

De danske kreditforeninger varsler dyrere huslån på baggrund af den kritik, som EU har fremlagt af den danske model, hvor billige flexlån for over 700 mia. kroner refinansieres hvert år.

EU-kommissionen har netop udskudt afgørelsen om de danske rentetilpasningslån til 2015, men meget tyder på, at der allerede fra næste år vil ske ændringer på det danske realkreditmarked. Det skriver jp.dk. Nye boligejere vil muligvis ikke længere få muligheden for at købe 1-årige rentetilpasningslån og som erstatning for disse boliglån vil boligejerne blive tilbudt enten kreditforeningslån baseret på 3-årige realkreditobligationer med gradvis rentetilpasning eller to-lags huslån, hvor 60 procent af boligens værdi er finansieret ved flexlån og resten (op til de sædvanlige 80%) finansieres ved 30-årige boliglån.

Realkreditbranchen vurderer, at det vil betyde dyrere boliglån for de husejere, der i dag har de meget billige 1-årige rentetilpasningslån. En realkreditobligation med en løbetid på tre år har for en investor en større kursrisiko end en tilsvarende obligation med en løbetid på 1 år og den øgede risiko vil betyde en højere rente på lån til bolig.1 Response

  1. The trend of Chanel handbags has never been out from the fashion scene and if you will see the closets or wardrobes of fashion freak women, then you will come to know the importance of them in your living standard.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.