Pris på Nykredit-boliglån steg 178%

Indehaveren af Laven Tømrer og Snedkerforretning, Niels Jørgen Kaihøj, oplevede at bidragssatsen på hans boliglån hos Nykredit steg 178 pct.

Nykredit har siden foråret 2009 hævet prisen Niels Jørgen Kaihøjs boliglån med hele 178 procent, mens et andet af hans krediforeningslån ”kun” er steget med 100 procent. Det skriver epn.dk.

”Det er ikke fair og ikke særligt erhvervsvenligt. Det er ekstremt meget at hæve prisenmed 178 pct., men jeg føler mig magtesløs, for der er ingen konkurrence om at overtage lån for tiden.” udtaler Niels Jørgen Kaihøj og tilføjer, at han betragter sig som stavnsbundet.

Nykredit boliglån

Denne prisstigning løber op i ca. 75.000 kr., hvilket har den konsekvens, at bidragssatserne i dag er højere end renten. Nykredit hævede i følge låntageren bidragssatsen på boliglånet, fordi han grundet en nedskrivning af værdien på to ejendomme, indkasserede et underskud i firmaet på knap 300.000 kr. i 2008.

Trods overskud på driften, en positiv egenkapital på 1,2 million kr. og rettidige terminsbetalinger, valgte Nykredit at justere prisen for boliglånet på baggrund af underskuddet i firmaet. Den øgede bidragssats vil naturligvis bidrage negativt til de kommende regnskaber; ”Så kan Nykredit give mig endnu en dummebøde, hvilket jeg betragter de absurde bidragsforhøjelser for at være, og sådan kan det blive ved.” siger Niels Jørgen Kaihøj.

Nykredit har ikke mange kommentarer til den høje bidragssats på boliglånet. ”Jeg vil ikke kommentere den konkrete sag, men kan kun sige, at vi har individuelle satser på erhvervsområdet. Vi har fået øgede omkostninger på grund af bankpakker og sikkerhedsstillelse. Dem skal vi have dækning for,” udtaler Henrik Rasmussen, som er direktør i Nykredit.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.