Bør jeg konvertere mit boliglån nu?

Den største bølge af konverteringer af boliglån i 7 år er på vej. Det skyldes naturligvis den lave rente og ikke mindst, at de billige 3,5 procents afdragsfrie boliglån kom på markedet i april i år.

Lige nu kan det være en god ide at overveje om dit boliglån bør konverteres. I hvert fald er allerede 10 til 15 pct. af alle konverteringsegnede boliglån opsagt på nuværende tidspunkt og det forventes, at dette tal når op på 40%. Det skriver business.dk.
Nordea Kredit (Nordeas udbyder af kreditforeningslån) har foretaget en beregning, der viser, at en konvertering fra et 5% boliglån uden afdrag vil spare dig 700 kroner om måneden netto per lånte million. Nordea anbefaler, at boligejere med boliglån på 5-7% skal overveje at konvertere til 3,5 procents lån – enten med afdrag eller afdragsfrit.

For boligejere med konvertering af kreditforeningslån i tankerne er det på tide at beslutte sig. Muligheden udløber i denne omgang i slutningen af juli måned. Der kan dog være penge at spare ved at vente til sidste øjeblik, da differencerenten er lavere ved fristens udløb – omvendt kan dette dog indebære en risiko for at rente ændrer sig i den resterende periode af juli.

Det kan også være interessant for mange låntagere at foretage en konvertering af rentetilpasningslån. Dette gælder både for boligejere, der ønsker at udnytte den lave rente på fastforrentede boliglån til at låse renten fast og dermed sove roligere om natten – især ved evt. rentestigninger – og for den mere spekulative boligejer, der kan udnytte fremtidige rentestigninger til at reducere restgælden på et fastforrentet kreditforeningslån.

Såvel for boligejere med fastforrentede boliglån som for folk med rentetilpasningslån gælder det, at lånet bør være over 500.000 kr., ellers kan det ikke betale sig når man tager omkostningerne ved konverteringen med i beregningen af lånet. Ligeledes hvis man ønsker at flytte inden for de næste par år, bør man undlade konverteringen af boliglån lige nu.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.