GUIDE: Billigste bank 2024 + 1 tip alle burde kende

guide til billigste bank og banklån

Sådan finder du den billigste bank

Den billigste bank har den bedste rentefod på ind- og udlån, højest ratede kundeservice og bedste filialplacering, de bedste lånebetingelser og billigste gebyrer samt de bedste apps, onlinetjenester og investeringstilbud.

Der kan være mange penge at spare, men når du sammenligner banker, skal du ikke udelukkende vurdere procentsatsen på renterne, men også kigge på tilgængelighed, kundeservice, investeringstilbud og evt. hvor den nærmeste filial ligger.

Den bedste bank er den bank, der giver dig den billigste, samlede pris for bl.a. dit billån, boliglån og realkreditlån, og er du villig til at skifte bank, kan du spare mange penge ved at sammenligne pengeinstitutternes renter og gebyrer.

Husk at alt har en pris og kan forhandles – også i en bank.

Bankernes priser varierer meget og det er svært at overskue, hvor man finder den billigste bank. Men konkurrencen er hård mellem bankerne og du kan spare op til 25.000 kr. om året ved at vælge den billigste bank. Hemmeligheden er at lade bankerne konkurrere om dig som kunde.

Der kan være mange gode grunde til at overveje et bankskifte. Indlånsrenter, udlånsrenter og gebyrer på daglige bankforretninger er umiddelbart de mest kendte.

TIP: Oftest tager du boliglån via din bank. Derfor er valg af bank vigtigt for prisen på lånet. På Findbank.dk, kan du gratis sammenligne bankernes priser på kreditforeningslån.

Men for mange eksisterende – ikke mindst kommende – boligejere er dit valg af bank meget tæt forbundet med dine realkreditlån.

Derfor er valg af den rigtige bank meget vigtigt for finansieringen af din bolig.

TIP: Er du blot på udkig efter et banklån eller et boliglån? Så kan du hos Lendme.dk gratis sammenligne forskellige boliglån fra flere banker samtidig med kun én ansøgning.

Men hvordan finder du den bank, der passer bedst til dine behov og hvordan sikrer man sig et ordentligt beslutningsgrundlag?

Tidligere var det en besværlig og manuel proces, men tre nye tjenester på nettet har gjort det nemmere og hurtigere at sammenligne banker, banklån og boliglån.

Findbank.dk (gratis)

Den ene hedder Findbank.dk og er den “nye dreng i klassen” med god vind i sejlene. Sitet reklamerer med besparelser på op til 30%.

Mybanker.dk (gratis)

Mange kender nok Mybanker i forvejen, fordi de har været længe på markedet og fordi de ofte nævnes i medierne. Men de færreste ved, at de også har en gratis tjeneste til hjælp ifm. bankskifte. Du finder den her.

Lendme.dk (gratis)

Den tredje mulighed er Lendme.dk, der reklamerer med, at du med én ansøgning kan sammenligne boliglån fra flere banker. Tjenesten er gratis og du er ikke forpligtet til noget, før du sender de underskrevne lånedokumenter til banken.

Hvorfor er valg af bank vigtigt?

Det er dine drømme, værdier og muligheder, der skal tales om, når du for eksempel ønsker et boliglån til at indfri familiens boligdrømme med. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige bank.

Og husk nu, at gode renter, billige gebyrer og fornuftige priser blot er et af elementerne i en god bankforbindelse, mens personlig rådgivning og fokus på kundens drømme er også essentielle parametre, når du skal vælge bank.

Svaret er ikke så enkelt, som man kunne ønske sig. Der findes ikke en liste over ”gode” og ”dårlige” banker, da det afhænger af, hvilken type kunde du er.

Overordnet set er der stor forskel på de danske banker, og derfor kan det være en fordel at sammenligne dem, inden du vælger.

Bankerne er nemlig kendt for ugennemsigtige produkter, der ikke helt kan sammenlignes – og desuden tilbyder de fleste banker individuelle priser, der afhænger af dig, din økonomi og hvor god du er til at forhandle.

Nogle banker passer godt til erhvervskunder, andre til folk med boliglån og kreditforeningslån og andre igen til lønmodtagere uden hverken gæld eller opsparing.

Heldigvis er der hjælp at hente og der findes der gode online redskaber, du kan anvende i jagten på den bedste bank til dig, så du ikke skal ringe til hver enkelt bank i det danske land.

Sammenligning af banker og tilbud

På nettet kan du finde en gratis og uforpligtende sammenligningstjeneste, der med få klik hjælper dig med at indhente tilbud fra de banker, der passer til dine behov.

Sitet hedder Findbank.dk og er nemt og hurtigt at bruge.

Du beskriver dine ønsker, indtægter, ejendomme, gæld m.m. i et simpelt afkrydsningsskema, hvorefter tjenesten automatisk sender en forespørgsel ud til de banker, der matcher din økonomiske situation og krav til rådgivning – herefter bliver du kontaktet af de respektive banker, som kommer med et tilbud til dig.

Det er altid op til dig, om du ønsker at acceptere et tilbud eller ej.

Tjenesten formidler blot kontakten mellem bruger og bank, og herefter er det dig, der bestemmer, om et bankskifte er det rigtige skridt at tage.

Hvorfor overhovedet skifte bank?

Hvis du som udgangspunkt er tilfreds med din nuværende bank, sidder du måske og tænker: ”Hvad får jeg ud af at skifte bank?”.

Svaret er ikke endegyldigt, men hvis du ikke har undersøgt markedet grundigt, er der en rimelig sandsynlighed for, at du kan spare penge i 2023 ved for eksempel at omlægge dit kreditforeningslån, flytte dit boliglån eller ganske enkelt vælge en bank med lavere gebyrer.

Hvis du vil finde det billigste realkreditlån, skal du kigge på følgende:

Men det kan være svært.

Uanset om du leder efter boliglån, realkreditlån eller andelsboliglån.

Det er vigtigt, at du sammenholder alle udgifterne til lånet og kigger på de samlede omkostninger.

Det er nemlig den kreditforening, der har de laveste samlede omkostninger, der er den billigste.

Hvis du vil finde det billigste boliglån, skal du kigge på følgende:

 • Renten
 • Løbetiden
 • ÅOP; årlige omkostninger i procent

Det mest retvisende sammenligningsgrundlag for huslån er ÅOP; de årlige omkostninger i procent.

I dette tal er nemlig indeholdt eventuelle gebyrer og ekstraomkostninger, som du ikke altid kan se med det blotte øje.

Når det kommer til boliglån, skal du desuden være opmærksom på, at nogle banker anvender begrebet ”boliglån” for lån, det omhandler de første 80% af boligens værdi – altså den del af lånet du har mulighed for at optage som kreditforeningslån.

Tjek derfor altid, at de lånetilbud du sammenligner, er lavet ud fra samme vilkår.

Inden du skifter bank

Når du har modtaget tilbud fra forskellige banker, skal du i gang med at vurdere, om der er en, der passer til dig. Gå i dialog med rådgiverne, og husk at der ofte er yderligere at spare ved forhandling.

For at gøre det lettere at bevare overblikket kan du med fordel lave en oversigt, der viser, hvad du betaler for de forskellige ydelser i din nuværende bank, og hvad du eventuelt skal betale i den nye.

Og husk, at sitet Findbank.dk er gratis og hurtigt kan hjælpe dig med at finde den billigste bank.

Find det billigste boliglån i banken

Mange danskere har et boliglån i banken, og også her kan der være mange penge at spare, hvis du flytter lånet til en billigere bank. At have styr på dit boliglån er en særdeles vigtig faktor, hvis du gerne vil finde den billigste mulige bank til dine behov.

Mange boligejere bruger tid på at sammenligne priser, men det er vigtigt at være opmærksom på, at én af de andre banker måske er villig til at lægge dit boliglån i banken om, så du får mere fordelagtige vilkår. Kort sagt skal du måske lave ændringer i dit boliglån for at spare mest.

Der er størst chance for at få et billigt boliglån, hvis din økonomiske situation er god. Dette vil ofte gøre det lettere, men omvendt kan det ikke skade at undersøge om du kan få et billigere boliglån.

Hvad er et boliglån i banken?

Hvis du ikke allerede har et boliglån i banken, kan det være nemt at lade sig forvirre over begrebet. Denne forvirring opstår normalt, fordi man skelner mellem boliglån i banken og boliglån i en realkreditforening.

Et boliglån i banken kan blive relevant, fordi der er fastsatte rammer for, hvor meget man må låne til en bolig i en realkreditforening. Ved en helårsbolig er denne grænse på 80%, mens den er 75% for sommerhuse og kun 40% for byggegrunde. Det betyder med andre ord, at den resterende del af boligbeløbet skal finansieres på anden vis, og her kan det oplagte valg være et boliglån i banken.

De fleste boliglån i banken bliver oprettet i forbindelse med køb af bolig, men der er også mange danskere, som tager et lån i forbindelse med renovation af boligen. Det er også muligt at låne til boligforbedringer i en realkreditforening, men dette kræver, at beløbet stadig ligger indenfor de 80% af boligens værdi. Hvis dette ikke er muligt, er det i stedet oplagt at tage et boliglån i banken.

De forskellige typer boliglån i banken

Et boliglån har ofte en relativt lavere rente, da låner kan stille sikkerhed for lånet. Til gengæld er der oftest ikke tale om et lån med en kort løbetid, så det er vigtigt at være opmærksom på, at lånet stadig kan have høje omkostninger på langt sigt. Med andre ord kan det bestemt betale sig at finde det billigste boliglån i de danske banker.

 • Traditionelt boliglån: Det traditionelle forbrugslån er også det mest almindelige. Normalt kan et traditionelt boliglån fås med pant i 80-95 procent af ejendommens værdi. Du skal almindeligvis forvente, at renten ligger et sted mellem 3,0 til 9,0 procent. Renten kan dog ofte forhandles lavere, hvis du er helkunde i banken. Denne mulighed er værd at undersøge, hvis du ikke allerede har gjort det.
 • Prioritetslån: Et prioritetslån kaldes også ofte prioritetskredit eller boligkredit. Det tilbydes kun inden for 80 procent af ejendommens værdi. I praksis er et prioritetslån en form for kassekredit, der står på en åben konto. En boligejer med et prioritetslån har en konto, som de frit kan hæve penge fra og sætte penge ind på.

Fordelen ved et prioritetslån er at det er særdeles fleksibelt. Hvis man låner 300.000 kroner og efterlader 50.000 kroner på kontoen, så betaler man kun renter af 250.000 kroner. Dette gør det nemmere at bruge ekstra penge til at nedbringe gælden, og man har også en konto, som man løbende kan låne penge fra.

Dine tilvalgsmuligheder

Et boliglån i banken kan nemt virke kompliceret, og det ikke bliver ikke nemmere, når man også tager tilvalgsmulighederne med i overvejelserne. Finder du den billigste bank, kan disse tilvalg gøre en stor forskel.

 • Afdragsfrihed: Umiddelbart kan afdragsfrihed virke særdeles tillokkende, men det er vigtigt at huske på, at det ikke er en gratis fornøjelse.

Du må bør ikke tilvælge afdragsfrihed på et boliglån i banken, da renten er højere end på realkreditlånet. Med andre ord bør du betale af på dit boliglån, hvis du har mulighed for det.

Afdragsfrihed kan dog være en god idé på et prioritetslån, da dette vil betyde, at du ikke er bundet af at skulle afdrage på lånet. I stedet kan du gøre det i dit eget tempo.

 • Fast rente: De fleste boliglån har en variabel rente, men det kan være muligt at vælge en fast rente i stedet, når du låner penge. Den faste rente vil ofte være dyrere, men til gengæld har du også en højere grad af tryghed, fordi du kender den præcise månedlige udgift.

Du kan gøre det nemmere for dig selv at afdrage på lånet ved at vælge en fast rente, men den variable rente vil ofte være lavere på grund af den øgede risiko.

 • Løbetid: Dit boliglån kan gøres billigere, hvis du vælger en kortere løbetid på lånet, hvilket din bank naturligvis skal godkende. Den kortere løbetid vil dog også betyde, at du har et større afdrag hver måned. Denne ulempe skal naturligvis holdes op imod fordelene ved at have betalt gælden af før.

Det er særdeles vigtigt, at du kan overholde de aftalte afdrag hver måned, da du ellers risikerer ekstra gebyrer og renter.

 • Belåningsgrænse: Almindeligvis ydes et boliglån i banken indenfor 80-95 procent af boligens værdi. Der er dog nogle banker, som yder lån på ud over 95 procent af værdien, selvom dette dog især afhænger af din økonomi.

Hvis du går efter en højere belåningsgrænse, kan det være en god idé at henvende dig hos forskellige banker. Der er ofte forskel på deres lånevillighed, og der er desværre ingen garanti for at du kan få en højere belåningsgrænse. Dette er især vanskeligt i perioder, hvor der er lavkonjunktur på markedet.

Får du afslag på en øget belåningsgrænse, kan du i stedet forsøge at få et forbrugslån eller en større kassekredit. Her er renten dog højere, da der ikke stilles sikkerhed for det lånte beløb.

Få det billigste boliglån

Der kan være store prisvariationer fra bank til bank, så det er altid en god idé at undersøge dine muligheder grundigt.

Det kan være fristende udelukkende at kigge på gebyrer og renter, men det er vigtigt at være opmærksom på, at de billigste banker nemt kan have en række forbehold, som gør deres tilbud mindre attraktive. Eksempelvis kan du opleve, at en bank med en fordelagtig rente kun vil låne indenfor de 80 procent af vurderingen. Med andre ord kan du kun låne det beløb, som man normalt låner i et realkreditinstitut, hvor renten normalt er en del lavere.

Du kan også opleve, at et fordelagtigt tilbud kommer med andre forbehold – eksempelvis at du er medlem af en bestemt pensionskasse, eller at du er fuldkunde i banken.

Hvis du ikke skal skifte bank

Det er ikke sikkert, at det kan betale sig for dig at skifte bank. Alligevel er det en god idé, hvis du løbende undersøger dine muligheder i forhold til bankskifte. Hvis du ikke har undersøgt dine bankforhold siden sidste år, så er det måske en god idé at undersøge igen, om du kan få bedre priser et andet sted.

Du kan spare mange penge, hvis du løbende går din bank efter i sømmene. Hvis du følger rådene på denne side, kan du med stor sandsynlighed vælge den billigste bank, hvilket kan spare dig for mange tusind kroner hvert eneste år.

Forbrugerrådet Tænk giver løbende gode råd med hensyn til banker, og du kan følge med i test af bankpriser for at holde øje med udviklingen, når det gælder Danmarks bedste og billigste bank.

Gode råd til at forhandle med din bank

Selvom det ikke kan betale sig for dig at skifte bank, er det stadig muligt, at du kan få en mere fordelagtig aftale med din bank, hvis du forhandler med dem.

Her er der nogle generelle råd, som du altid bør tage med dig, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at overtale din bank:

 • Hav styr på dit budget.
 • Fjern unødvendige udgifter – eksempelvis abonnementer, som du ikke længere har brug for.
 • Gennemgå dine forsikringer og find de billigste tilbud.
 • Indhent tilbud fra andre banker, hvis det er muligt. Dette tilbud kan du eventuelt bruge til at presse priserne ned hos din nuværende bank.
 • Vælg den bank, som giver dig de bedste priser og den bedste service. Husk på, at service også er en vigtig faktor. Du skal helst have en bank, som du kan lide at have kontakt med.

FAQ

Hvilken bank skal jeg vælge?

Du skal vælge den bank, hvor du får den service, du ønsker til den bedste pris.

Hvilken bank er billigst?

Det svinger fra kunde til kunde og kommer an på, hvilke produkter der søges. Har du hus er det vigtigt, hvor billige kreditforeningslån, banken kan formidle.

Hvilken bank skal jeg vælge i 2020?

Da det kommer an på, hvad du ønsker som kunde og hvilket engagement du kommer med, så anbefales det at få flere tilbud.

Hvilken bank er bedst?

Det korte svar er: den bank, du kan lide at være kunde i. Er du til store ensrettede homebanking-løsninger er du nok bedst tjent med en stor bank. Foretrækker du personlig betjening bør du gå efter en lokalbank.2 Responses

 1. Piaquach siger:

  Hej kan man låner penge købt en hus. Kærsanvej 3 7860 balling .koster 5.95.000

 2. Tommy Jensen siger:

  Hello Views around the world her er mit vidnesbyrd om, hvordan jeg fik mit lån. Jeg troede, at der ikke var en god internetlåner, fordi jeg ansøgte om et lån hos flere internetlåneselskaber, men jeg blev ikke snydt, før jeg fik mere end tusindvis af kundeudtalelser om, hvordan de fik lån hos Private Loan Company, så jeg gav dem A tvivlsom trier, da alt håb var forsvundet. Jeg var i en ulykke for nylig. og jeg havde brug for en bil hurtigt! Jeg kontaktede et privat lånefirma, som ikke forventede andet end normal service, men jeg var totalt chokeret over kontormedarbejderne! De gjorde alt for at sikre, at jeg havde en god handel og en god bil. og en vellykket lånetransaktion Jeg kunne ikke tro den fremragende service, jeg modtog! Arbejderne var så vidende, venlige, hjælpsomme og steg ned til Jorden. Jeg var aldrig før blevet behandlet så godt i et lånefirma. I har alle min sag fra nu af, og vi vil ikke tage andre steder hen! Alle mine venner, som jeg præsenterer for det private lånefirma, lever godt og glade, tak til alle for hjælpen og støtten. Jeg sætter stor pris på den service, du har ydet. Stærkt anbefalet til alle økonomiske nødsituationer, hvis du i øjeblikket er i en negativ situation, skal du blot kontakte det private lånefirma med din e-mailadresse: (servicepersoonlijke-aanbieding.ch@protonmail. com) Tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.