GUIDE: Billigste bank 2018 + 1 tip alle burde kende

guide til billigste bank og banklån

Der kan være mange gode grunde til at overveje et bankskifte i 2018. Indlånsrenter, udlånsrenter og gebyrer på daglige bankforretninger er umiddelbart de mest kendte.

TIP: Oftest tager du boliglån via din bank. Derfor er valg af bank vigtigt for prisen på lånet. På Findbank.dk, kan du gratis sammenligne bankernes priser på kreditforeningslån.

Men for mange eksisterende – ikke mindst kommende – boligejere er dit valg af bank meget tæt forbundet med dine realkreditlån.

Derfor er valg af den rigtige bank meget vigtigt for finansieringen af din bolig.

Men hvordan finder du den bank, der passer bedst til dine behov og hvordan sikrer man sig et ordentligt beslutningsgrundlag?

Tidligere var det en besværlig og manuel proces, men to nye tjenester på nettet har gjort det nemmere og hurtigere at sammenligne banker, banklån og boliglån i 2018.

Findbank.dk

Den ene hedder Findbank.dk og er den “nye dreng i klassen” med god vind i sejlene. Sitet reklamerer med besparelser på op til 30%.

Mybanker.dk

Mange kender nok Mybanker i forvejen, fordi de har været længe på markedet og fordi de ofte nævnes i medierne. Men de færreste ved, at de også har en gratis tjeneste til hjælp ifm. bankskifte. Du finder den her.

 

Hvorfor valg af bank vigtigt?

Det er dine drømme, værdier og muligheder, der skal tales om, når du for eksempel ønsker et boliglån til at indfri familiens boligdrømme med. Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige bank.

Og husk nu, at gode renter, billige gebyrer og fornuftige priser blot er et af elementerne i en god bankforbindelse, mens personlig rådgivning og fokus på kundens drømme er også essentielle parametre, når du skal vælge bank.

Svaret er ikke så enkelt, som man kunne ønske sig. Der findes ikke en liste over ”gode” og ”dårlige” banker, da det afhænger af, hvilken type kunde du er.

Overordnet set er der stor forskel på de danske banker, og derfor kan det være en fordel at sammenligne dem, inden du vælger.

Bankerne er nemlig kendt for ugennemsigtige produkter, der ikke helt kan sammenlignes – og desuden tilbyder de fleste banker individuelle priser, der afhænger af dig, din økonomi og hvor god du er til at forhandle.

Nogle banker passer godt til erhvervskunder, andre til folk med boliglån og kreditforeningslån og andre igen til lønmodtagere uden hverken gæld eller opsparing.

Heldigvis er der hjælp at hente og der findes der gode online redskaber, du kan anvende i jagten på den bedste bank til dig, så du ikke skal ringe til hver enkelt bank i det danske land.

Sammenligning af banker og tilbud

På nettet kan du finde en gratis og uforpligtende sammenligningstjeneste, der med få klik hjælper dig med at indhente tilbud fra de banker, der passer til dine behov.

Sitet hedder Findbank.dk og er nemt og hurtigt at bruge.

Du beskriver dine ønsker, indtægter, ejendomme, gæld m.m. i et simpelt afkrydsningsskema, hvorefter tjenesten automatisk sender en forespørgsel ud til de banker, der matcher din økonomiske situation og krav til rådgivning – herefter bliver du kontaktet af de respektive banker, som kommer med et tilbud til dig.

Det er altid op til dig, om du ønsker at acceptere et tilbud eller ej.

Tjenesten formidler blot kontakten mellem bruger og bank, og herefter er det dig, der bestemmer, om et bankskifte er det rigtige skridt at tage.

Hvorfor overhovedet skifte bank?

Hvis du som udgangspunkt er tilfreds med din nuværende bank, sidder du måske og tænker: ”Hvad får jeg ud af at skifte bank?”.

Svaret er ikke endegyldigt, men hvis du ikke har undersøgt markedet grundigt, er der en rimelig sandsynlighed for, at du kan spare penge i 2018 ved for eksempel at omlægge dit kreditforeningslån, flytte dit boliglån eller ganske enkelt vælge en bank med lavere gebyrer.

Hvis du vil finde det billigste realkreditlån, skal du kigge på følgende:

Men det kan være svært.

Uanset om du leder efter boliglån, realkreditlån eller andelsboliglån.

Det er vigtigt, at du sammenholder alle udgifterne til lånet og kigger på de samlede omkostninger.

Det er nemlig den kreditforening, der har de laveste samlede omkostninger, der er den billigste.

Hvis du vil finde det billigste boliglån, skal du kigge på følgende:

  • Renten
  • Løbetiden
  • ÅOP; årlige omkostninger i procent

Det mest retvisende sammenligningsgrundlag for huslån er ÅOP; de årlige omkostninger i procent.

I dette tal er nemlig indeholdt eventuelle gebyrer og ekstraomkostninger, som du ikke altid kan se med det blotte øje.

Når det kommer til boliglån, skal du desuden være opmærksom på, at nogle banker anvender begrebet ”boliglån” for lån, det omhandler de første 80% af boligens værdi – altså den del af lånet du har mulighed for at optage som kreditforeningslån.

Tjek derfor altid, at de lånetilbud du sammenligner, er lavet ud fra samme vilkår.

Inden du skifter bank

Når du har modtaget tilbud fra forskellige banker, skal du i gang med at vurdere, om der er en, der passer til dig. Gå i dialog med rådgiverne, og husk at der ofte er yderligere at spare ved forhandling.

For at gøre det lettere at bevare overblikket kan du med fordel lave en oversigt, der viser, hvad du betaler for de forskellige ydelser i din nuværende bank, og hvad du eventuelt skal betale i den nye.

Og husk, at sitet Findbank.dk er gratis og hurtigt kan hjælpe dig med at finde den billigste bank.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *