Sådan bliver dit boliglån gratis

Et gratis boliglån – ja det lyder som en spøg, men faktisk er det lige nu virkelighed for mange danskere. Hvis du vælger det rigtige boliglån, kan du være på vej til at gøre en rigtig god forretning med lån til bolig. Her kan du læse hvorfor og hvilken type lån, du bør vælge.

I 1970’erne var den økonomiske situation i Danmark en ganske anden end den er i dag. Høj inflation og stagnation førte til udtrykket stagflation. Disse vilkår førte til, at det kunne betale sig at optage boliglån pga. den høje inflation, der spiste rente-udgifterne op ad åre, og et højt rentefradrag. I dag er de økonomiske konjunkturer nogle helt andre, men når det handler om boliglån, er der alligevel visse paraller.  Det skriver Business.dk.

Billige kreditforeningslån

I dagens Danmark kan det også betale sig at optage visse boliglån. Ikke kun fordi der er tale om utroligt billige boliglån, men også fordi den økonomiske usikkerhed i den globale økonomi generelt har betydet lavere renter, der kombineret med en højere inflation giver gunstige forhold for billige huslån. Det siger sig selv, at den lave rente er fordelagtig for låntageren, men er der samtidig høj inflation ser billedet endnu bedre ud. Det vil med andre ord blive billigere og billigere at betale renterne på lånets som årene går.

Mere end gratis boliglån

Faktisk er forholdene lige nu således, at det ikke engang er gratis at optage boliglån – det kan være forbundet med en økonomisk gevinst. Tager man også skatten – dvs. rentefradraget – med i sin betragtning, kan det være en god forretning at låne penge i kreditforeningen.  De bedste lån er lige nu de såkaldte F3-boliglån, der har en fast rente i tre år frem. Disse lån har lige nu en rente på ca. 4 procent, hvilket svarer til ca. 2,70 procent, når skatten i en dansk gennemsnitskommune er trukket fra (rentefradraget). Holdes dette op mod en inflation på næsten tre procent (2,9 procent) er regnestykket simpelt. Det kan således betale sig at låne penge, fordi renterne, der skal betales, bliver relativt mindre og mindre i kraft af en højere inflation. Ser man samtidig på det aktuelle pres på arbejdsudbuddet i landet, der fører til solide lønstigninger, ser regnestykket endnu bedre ud. Lønnen stiger ofte mere end den generelle inflation.2 Responses

  1. Bakkers siger:

    Ja der er helt klart mange fordele i at eje egen bolig, ikke mindst det at man sparer op i eget hus.

  1. 5. august 2012

    […] bidragssats “æde” dette beløb op, således at boliglånet ikke bliver gratis. var random_number = Math.random(); if (random_number < .5){ } else { } […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.