Det farlige FlexLån

De populære FlexLån (også kaldet rentetilpasningslån) er på katastrofekurs, fordi regeringens hjælpepakke ikke omfatter kreditforeningerne. Derfor stiger renten på FlexLån.Om halvanden måned skal FlexLån for 350 milliarder kroner fornys og for mange vil det betyde en markant dyrere månedlig ydelse på deres boliglån. Nærmest bestemt er 200.000 danskere i risikozonen og det får eksperter til at råbe vagt i gevær, fordi FlexLånet kan være på vej på katastrofekurs, skriver Berlingske.dk.

Regeringens hjælpepakke

Det skyldes, at den hjælpepakke, der blev vedtaget i den forgange uge i folketinget, kun dækker bankerne. Dermed er husejernes boliglån ikke dækket af statsgarantien og det skaber en ubalance i markedet. Investorerne går efter den sikreste investering og da der er statsgaranti for de penge, man sætter i banken, er det mere attraktivt end at placere pengene i realkreditobligationer dvs. ganske almindelige boliglån til danske husejere.

Det farlige flexlån (rentetilpasningslån)

Sådan rammer det dig

Når det ikke længere er så attraktivt at investere i obligationer, falder efterspørgslen og det betyder højere rente på dit boliglån. Og en højere rente giver naturligvis en højere ydelse, dvs. at man som boligejer skal betale et højere beløb om måneden for sit lån i boligen. Regningen for regeringens hjælpepakke kan således havne hos de husejere, der har FlexLån, hvilket får forbrugerråedet til at anbefale, at man skifter sit rentetilpasningslån ud med et fastforrentet.
»Det mest fornuftige og demokratisk forsvarlige er at udvide statsgarantien, så den også omfatter realkreditlånene. Politikerne kan alligevel ikke holde til, at en realkreditobligationsejer lider tab,« siger Professor Finn Østrup til Berlingske.dk.1 Response

  1. 2. november 2014

    […] type realkreditlån er blevet meget populær inden for de senere år og kendes også som flekslån (flexlån). Renten er variabel og tilpasses enten hvert år eller hvert tredje eller femte år. Fordele: Da […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.