Er dit boliglån for dyrt?

Hvis du vælger den billigste kreditforening, kan der være op til 50.000 kr. at spare i hele boliglånets løbetid.

Det er rådgiver Kim Valentin, der for avisen.dk har beregnet, at der ved et hus belånt med 2,5 mio kroner kan spares 30.000-50.000 kr. hvis lånet løber i 30 år.

Besparelsen ligger i kreditforeningernes variende pris på stiftelsesomkostninger, bidragssats og rente på boliglånet. Bidragssatsen er den del, hvor den største forskel ligger. Bidragssatsen er det løbende gebyr/bidrag du betaler til kreditforeningen for lånet til boligen.

Renten på boliglånet kan reelt også være forskellig mellem kreditforeningerne, selvom kreditforeningslånene har den samme rente. Det skyldes, at der kan være forskel på kurserne på huslån afhængigt af realkreditinstituttet.

Derfor gælder det om at indhente tilbud fra kreditforeningerne, når man skal optage boliglån. Det er gratis at få dem til at beregne boliglånet. Forsøger din bank at presse dig til at bruge det realkreditinstitut, de samarbejder med, skal du ikke lade dig overtale. Du har altid ret til at benytte den kreditforening, du finder bedst og billigst.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.