Boliglån i Nordea bliver dyrere

Dit boliglån i Nordea bliver fra 1. oktober dyrere, når banken forhøjer bidragssatserne på realkreditlån med variabel rente og/eller afdragsfrihed. Nordea har netop meldt dette ud til sine kunder pr. brev efter at de måtte læse det i pressen først. Det har undret flere kunder, at Nordea ikke har meddelt prisstigningen på boliglånene til kunderne før man valgte at fortælle pressen det.

Prisstigningerne, der ikke kommer til at ramme husejere med boliglån med fast rente og afdrag, kommer ifølge Nordea som en reaktion på stigende omkostninger ved kreditforeningslån. “Det lavere prisniveau på boligmarkedet betyder, Nordea Kredit skal stille yderligere kapital til sikkerhed for realkreditlånene, og denne kapital er blevet dyrere”, skriver Nordea til sine kunder. Der henvises også til øgede omkostninger i forbindelse med restancer og tab grundet lavkonjunkturen.

boliglån nordea

Boliglånets bidragssats forhøjes med op til 0,09 procentpoint – stigning er individuel, da den afhænger af lånetype og belåningsgrad. Nordea bedyrer dog, at stigningen maksimal vil være 15 kr. om måneden før skat pr. lånte 100.000 kr., hvilket hurtigt kan betyde en forhøjelse af den månedlige bruttoydelse på flere hundrede kroner.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.