Bidragssatser stiger på realkreditlån

Boligejere kan se frem til en prisstigning på deres realkreditlån. Det er bidragssatserne til kreditforeningerne, der stiger og prisstigningerne vil især ramme dem, der har afdragsfrie rentetilpasningslån.

De danske boligejere må indstille sig på dyrere boliglån. Faktisk er der udsigt til en samlet stigning i milliardklassen på realkreditlån, når flere af de store kreditforeninger hæver bidragssatsen på realkreditlån. Det skriver BT.
Bidragssatsen er det gebyr, som realkreditinstitutterne tager for at håndtere dit boliglån, og det bliver til store summer, når man regner det sammen. Hvis alle kreditforeninger hæver bidragssatsen med blot 0,1 procentpoint, skal husejerne af med samlet 1,4 mia. kroner.

bidragssatser realkreditlån

Det bliver låntagere med afdragsfrie rentetilpasningslån (flexlån), der rammes af de største stigninger. Har du den slags realkreditlån, og er du kunde i Realkredit Danmark vil dit bidrag være fordoblet i løbet af 2012 – har du eksempelvis et lån på 2 mio. kroner var det på 11.500 kr. i begyndelsen af året og stiger til 21.150 kr. i slutningen af året. Men det er ikke kun Realkredit Danmark, der har hævet eller vil hæve gebyrerne; også Nordea Kredit og Nykredit benytter sig af dette håndtag til at øge indtægterne.

Sammenligning af bidragssatser betaler sig

Det kan godt betale for den enkelte husejer at kigge sig godt for. En sammenligning af bidragssatser i forskellige kreditforeninger viser, at der kan være mellem 100 – 150.000 kr. at spare i hele boliglånets løbetid, hvis man har et lån til 2 mio. kr.
Blandt andre har Forbrugerrådet kritiseret, at det er uigennemsigtigt for forbrugeren, når bidragssatsen stiger. Dette forstærkes samtidig af de for tiden lave renter, der kamuflerer prisstigningen.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.