Andelsboliglån er for dyre

Andelsboligejere må i mange tilfælde leve med en for høj rente på deres boliglån, fordi de ikke kan dokumentere, hvad værdien af deres andelsbolig er.

Op imod 400.000 danskere med andelsboliglån betaler for meget i rente for lånet, skriver politiken. Det sker fordi bankerne har svært ved at gennemskue, hvor meget andelsboligen er værd. Denne usikkerhed giver sig udslag i dyrere andelsboliglån til andelsboligejeren. Kan man dokumentere hvor meget andelsboligen reelt er værd, er der mange penge at hente i lavere renter.

I en undersøgelse foretaget af en advokat med speciale i andelsboliger og andelsboliglån, har en andelsboligforening forhandlet renten på deres boliglån ned fra 7-8 procent til 5,25 procent. En gennemgang af foreningens økonomi og dokumentation af andelsboligernes værdi gjorde udslaget.

Andelsboliglån er for dyre

For de fleste er det svært at gennemskue en andelsboligs økonomi med andelsboliglån og værdifastsættelse. “Selv bankerne har svært ved det, så de tager høje renter for en sikkerheds skyld. Men så snart banken har sikkerhed for, hvad den giver lån til, kan man få lave renter”, udtaler advokaten til Politiken. Et forsigtigt skøn siger, at danskerne kan spare 450 millioner kroner om året i rente på deres boliglån, men det vil kræve, at alle andelsboligejere får deres rente forhandlet 1,5 procentpoint ned.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.