Afdrag ekstra på dit boliglån

Kommer du i besiddelse af en større mængde kontanter f.eks. ved opsparing, arv eller salg af værdipapirer, kan det betale sig at afdrage ekstraordinært på dit kreditforeningslån.

Den lave rente giver billige boliglån, men samtidig betyder den også lave indlånsrenter i banken. Derfor bør du overveje om banken er det rette sted for dine penge, hvis du har et boliglån og du har rådighed over en god mængde likvide midler. Magasinet Penge & Privatøkonomi har beregnet, at du kan score 15.000 kr. årligt, hvis du laver et ekstraordinært afdrag på 500.000 kr. ved et fastforrentet realkreditlån med en restgæld på 1 mio. kr. Dette er beregnet i forhold til, hvis man lod den halve mio. stå på en konto i banken med en lav rente.

afdrag boliglån ekstraordinært kreditforeningslån

Afdrag ekstraordinært på dit boliglån

Eksemplet bygger på et fastforrentet boliglån, hvor der inklusive bidrag betales 5% i rente (dvs. effektiv rente) mod en indlånsrente på 2% på bankkontoen. Der er således en gevinst på 3 procentpoint og det kræver kun en beskeden indsats at indkassere den fordel. Kreditforeningen tager sig betalt for det ekstraordinære afdrag i form af et gebyr på mellem 600 og 1450 kr.

Dernæst skal du være opmærksom på, at man med udgangspunkt i ovenstående eksempel halverer sin ydelse på boliglånet. Hvis den besparelse udmønter sig i øget forbrug, kan det i praksis sammenlignes med, at du bruger af din kontante formue. Det foreslås, at du i stedet bruger dit øgede rådighedsbeløb til pensionsopsparing eller f.eks. konverterer boliglånet til et lån med kortere løbetid og dermed højere ydelse.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.