10 gode tips om lån til bolig

Skal du låne til boligen? Synes du at markedet for lån er uoverskueligt og er det svært finde ud af, hvilket boliglån du skal vælge? Her får du 10 gode råd om lån til bolig, som sikrer dig en bedre navigation i den store lånejungle.

TIP: Oftest tager du lån til bolig via din bank. Derfor er valg af bank vigtigt for prisen på lånet. På Findbank.dk, kan du gratis sammenligne bankernes priser på boliglån.

Der er over 100 forskellige huslån at vælge i mellem på det danske marked, når man søger efter lån til bolig. Faktisk er Danmark et af de lande, hvor udvalget af boliglån er størst, hvilket både kan ses som en fordel og en ulempe. Valget er dit og frit, men der kan være mange penge at spare ved at tage udgangspunkt i følgende 10 råd, skriver business.dk.

laan-til-bolig

De 10 tips om lån til bolig:

 1. FlexLån eller fastforrentet lån? Det er svært at spå om hvordan renten opfører sig, om den stiger eller falder. Det er derfor umuligt med sikkerhed at sige, om man skal tage FlexLån, fordi renten er på vej ned, eller tage et fastrentelån, fordi renten er på vej op.
 2. Lån i fastforrentede obligationer? Optag ikke lån i obligationer med kurs under 95, da kursen ved rentefald vil stige, så din restgæld bliver alt for stor. Eksempelvis vil et lån på 1 mio. kr. optaget til kurs 90 koste over 1,1 mio. kr. ved en kursstigning til 100, hvis lånet skal tilbagebetales før tid.BONUS TIP: Dit huslån er som oftest formidlet via din bank og ergo er valget af bankforbindelse vigtigt for den rabat, du kan få på lånet. På Findbank.dk reklameres med besparelser på op til 30% ved at vælge den rigtige bank. Sitet er i øvrigt gratis, så måske er det et forsøg værd for dig. Du kan også alliere dig med en tjeneste som Realkreditkonsulenten.dk, der lokker med besparelser på 10.000-50.000 kr.
 3. Afdragsfrie lån? I perioder med lav rente kan der afdrages på andre dyre lån ved at optage afdragsfrie lån andre steder end i boligen. Derved kan dyr gæld fjernes før billig realkreditgæld.
 4. Obligationer, der danner grundlag for afdragsfrie fastforrentede lån, er de mest kursfølsomme. Hvis renten stiger, vil de altså give den største gevinst.
 5. Alt har sin pris på de finansielle markeder. Vær kritisk omkring hvad der loves – lån til boligen kan ikke være både billigt og risikofrit.
 6. Restgælden falder med et fastrentelån, hvis renten falder. Vær opmærksom på at dette ikke gælder for variabelt forrentede lån.
 7. Gå efter de billigste lån med variabel rente – dvs. F1, F3 eller F5-lånene. De nye garant- og rentedyklån er dyrere.
 8. Sammenligning af låneydelser skal altid ske mellem lån af samme løbetid.
 9. Omlægning af lån? Påtænker du at omlægge dit lån til boligen, så skal restløbetiden på lånet være mindst 10 år og restgælden mindst 200.000 kr. Er dette ikke tilfældet, bliver omkostningerne ved låneomlægningen for store set i forhold til gevinsten.
 10. Valget er ikke nemt! Ligegyldigt hvilken låneform du vælger, når du står og skal låne til boligen, vil der være indbygget usikkerhed. Om du skal vælge det ene eller det andet lån, er et spørgsmål om mavefornemmelse. Dog har den korte rente historisk set været lavere end den lange rente, hvilket bør gøre flex- og rentetilpasningslån mest favorable. Til gengæld tilbyder de fastforrentede lån sikkerhed og konverteringsmuligheder ved rentestigning.


93 Responses

 1. maria pøtter siger:

  Hej
  jeg ville høre hvsd muligheder man har for at låne igennem jer til et hus selvom man står i rki.
  mvh maria

 2. Karim siger:

  Hej.. Hvordan kan man ringe til jer..?? Jeg kan ikke se noget tlf nr på jeres side.
  Mvh
  Karim

 3. Hanne Seerup siger:

  Hej kan ikke finde noget nummer til jer så man kan kontakte jer ??? 🙁
  MVH Hanne

 4. Lars Puggaard siger:

  Hej Godt Nytår

  jeg har læst flere steder at man kan få et boliglån hos jer
  selv om man står i RKI, er det

  Med venlig hilsen

  Lars Puggaard

 5. Lars Puggaard siger:

  Hej Godt Nytår

  jeg har læst flere steder at man kan f¨å et boliglån hos
  jer selvom at man står i RKI, er det rigtigt vilæ jeg gerne
  høre fra dem

  Med venlig hilsen

  Lars Puggaard
  puggaard@mil.dk

 6. Admin siger:

  Hej alle – og tak for jeres kommentarer.

  Vi udbyder deres ikke lån, da vi udelukkende er et website, der skriver om boliglån, kreditforeninger osv. Er vi kommet til at skrive det noget sted eller hvordan har i fået den opfattelse?

  Håber I vil svare.

  Med venlig hilsen
  Boliglån Guiden

 7. Rafal Kristensen siger:

  Hej Boliglån Guiden.

  Problemet er dette. Når man går ind på siden http://www.holmfinans.dk/ står der at man hos dem kan låne til bolig selvom man er RKI (Experian) registreret.

  De har et link som hedder lån til bolig, og når man klikker på dette så kommer man ind på jeres side.

  Vi vil selvfølgelig gerne vide hvordan vi kommer i kontakt med HolmFinans og om selvskabet overhovedet eksisterer eller om vi har fået et falsk håb.

  Hilsen Rafal Kristensen

 8. kim siger:

  hey årsag til folk spørger her er at holmfinans.dk linker her til..

 9. mahin siger:

  hej

  kan ikke finde nr. til holms finas ang, lån penge selv om man er i rki

 10. jessie sternbo siger:

  jeg ville gerne høre mere ang et bolig lån og ville gerns ringes op

 11. cocio siger:

  Dette nr ligger på deres side

  ring på 21837144. Så aftaler vi et uforpligtende møde, hvor vi gennemgår dine muligheder for lån. Vi prioriterer det personlige møde højt – det mener vi giver det mest troværdige og sikre lån

 12. bo siger:

  hej vi er 2 unge mensker på 29 og 30 som søger en som kan låne os pene til et hus men da jeg er i rki for de jeg var ung og dum vil vi hører hvad vi har af muligheder hvordan får man kontakt

 13. Christian siger:

  Hej…

  Har prøvet at ringe på nummeret til Holm finans; 21837144, der bliver sagt nummeret ikke er i brug? Er der et andet nr? Kan slet ikke finde noget på deres hjemmeside.

  Mvh
  Christian

 14. mimi siger:

  Hej er det nogen der ved hvad deres tlf nr jeg synes ikke jeg kan se det
  jeg vil gerne tale med dem om boliglån

 15. heidi siger:

  Findes dette selskab? Nummeret findes ikke, søger man på adressen er der ej heller resultat.

 16. steen siger:

  holm finans er det samme som holm huse der selv bygger dem i jylland midtjylland så der kan i finde nr til dem

 17. Kitt Dokkedal siger:

  Jeg har ringet til Holm Huse og de kender ikke noget til HOLMSFINACE..hmm..???

  Findes de eller er dette spild af tid, for folk, som gerne vil serøis med dette!…

 18. Peter siger:

  Hej allesammen.

  Har lige søgt på Holm Finans inde hos CVR registrering, firmaet er opløst 30.06-2008.

  Så vi skal nok ikke regne med at kunne få hjælp hos det firma.

  Peter

 19. Heidrun Olsen siger:

  Vi har behov for hjælp, fordi vi vil køb en hus

 20. Mette siger:

  Jeg har ellers haft kontakt med dem og holdt det første møde med dem for at gennemgå økonomi osv. Ville bare lige vente et års tid bestemte jeg mig for men det kan jeg da se jeg ikke skulle ha ventet med.. 🙁 Hvis nogen finder ud af de stadig er et firma så skriv endelig..

 21. Mark Lerche siger:

  Jyskebank.tv har produceret et indslag med anbefalinger til boligejere med rentetilpasningslån. Se indslaget på

  http://jyskebank.tv/012555040221522/anbefaling_boligejere_boer_laase_rente_paa_rentetilpasningslaan_fast_i_tre_aar

  Indslaget kan frit indlejres på relevante hjemmesider.

  /mark

 22. dorthe siger:

  jeg syndes det er dårlig at man ikke kan låne penge selom man står i rki

 23. jason Berke siger:

  det må sku snart gå op jer at holm finans er gået bort,ellers havde de nok et eksisterende tlf nr/hj.side… men de folk der sidder i RKI kan faktisk nemt komme ud af RKI,i flere tilfælde uden og betale for det,vil du vide mere så ringe til mig på tlf 25717700

 24. Peter siger:

  holmfinans tager røven på folk. Hvis banken siger nej så er der jo en grund til det. Vi har prøvet dem og sidder tilbage med en stor gæld.

 25. marianne siger:

  Ja så sad man der og glædede sig til at det trods alt kunne være muligt at komme videre i sit liv. Trods et træls rki, man uforskyldt er havnet i pga skilsmisse. og egentligt blot ferne ville have været videre i sit liv et nyt sted. og så er det hele blot endnu en af fuserne. suk. men der er en der skriver man blot kan ringe til ham så kan han vejlede en i hvordan man så kommer ud af rki. for det vil jeg rigtigt gerne så mine muligheder for at kunne låne til en udbetaling, vil blive væsentligt større. Så hører meget gerne fra nogen der kender mulighederne.

 26. Med indførelse af et nyt EU-direktiv er det for nogen blevet endnu vanskelligere at låne til køb af hus eller ejerlejlighed.

  Har du fået afslag på realkreditlån til køb hus eller ejerlighed – selvom du selv mener, at du har en fornuftig økonomi – så kan jeg måske hjælpe.

  Jeg formidler lån til køb af fast ejendom beliggende i Storkøbenhavn og større byer.

  Du skal dog være indstillet på, at der skal erlægges en udbetaling på mellem 15 og 20% af købesummen.

  I visse tilfælde er “rki ingen hindring”. Der skal imidlertid være en rigtig god forklaring på registreringen.

  Kontakt
  Lars Andresen
  e-mail: la@dapafo.dk

 27. Lorettalorna Strudwick siger:

  Ja så sad man der og glædede sig til at det trods alt kunne være muligt at komme videre i sit liv. Trods et træls rki, man uforskyldt er havnet i pga skilsmisse. og egentligt blot ferne ville have været videre i sit liv et nyt sted. og så er det hele blot endnu en af fuserne. suk. men der er en der skriver man blot kan ringe til ham så kan han vejlede en i hvordan man så kommer ud af rki. for det vil jeg rigtigt gerne så mine muligheder for at kunne låne til en udbetaling, vil blive væsentligt større. Så hører meget gerne fra nogen der kender mulighederne.
  +1

 28. Gerda siger:

  Ved I har penge i en ejendom vi engang har solgt, ejendommen er nu efterladt, gad vide om I ved det?
  Skriv evt. en mail til mig.

 29. Casper siger:

  hej jeg vil gerne høre om jeres muligheder for lån når man nu står i Rki

 30. Diana Hervø siger:

  Jeg søger et bolig lån jeg traffes på 52198919

 31. thomas jensen siger:

  Hej…jeg ville høre om i yder lån til indskud i lejlighed…?? Mvh

 32. Pia Eriksen siger:

  Vil bare lige høre om i kunne tage emnet forældrekøb af lejlighed op og særligt noget om hvor der er størst chance for at få et bevilget et sådant lån.

 33. jan laursen siger:

  jeg søger et bolig lån jeg traffes på 41635614 og hus lån fra jan laursen

 34. jan laursen siger:

  jeg søger et bolig lån jeg traffes på 41635614 og til hus lån og til bil lån og til hus lån til ville gerne lån kr 1000000 til bil lån kr 80000

 35. jan laursen siger:

  jeg søger et bolig lån jeg traffes på 41635614 og til hus lån og til bil lån og til hus lån til ville gerne lån kr 1000000 til bil lån kr 80000 fra jan

 36. jan laursen siger:

  hej jeg ville gerne lån penge til hus kr 1000000 jeg min mor og far hus du kan rirnge på tlf 41635614 i morgen fra jan laursen

 37. karl jørgen hansen siger:

  hej
  jeg ville høre om jeg kan låne penge af jer til hus selvom jeg står i rki men næste år jeg ude af rki

  mvh
  karl jørgen

 38. Karin Skjærlund siger:

  Vi kunne godt tænke os at købe det hus vi bor til leje i, og derved spare nogen penge. Hvordan kontakter man Jer?

 39. Jean siger:

  Hej vi ville gerne høre om mulighederne for at låne til et hus i Hvidovre mvh Jean og Kent

 40. Jean siger:

  Vi vil gerne kontaktes vedr et huslån på 26993009 mvh Jean

 41. Tommas nielsen siger:

  Hej ville meget gerne kontaktes ang. Lån til ejendom . Ring på 26968668. På forhånd tak

 42. Jess siger:

  Hvorfor ikke komme ud af RKI først, så kan i spare lidt op og dernæst købe hus vha realkreditlån. Sorry-to-say. Det er ikke “billigere” at købe end leje. Husk bl.a. at når du bor til leje – så kommer udlejer og ordner ovnen hvis den går i stykker. Hvis banken ikke mener i kan – så kan i nok ikke. Ellers prøv at lev med et budget efter et huskøb i min. 6 mdr – Så kan i selv se om i kan.

 43. susanne siger:

  jeg vill også gerne låne til en bolig står ikke i rki så ville glæde mig at høre fra jer

 44. sz siger:

  Hej vil gerne købe hus, men står i RKI.
  Er der nogen der kan hjælpe??
  Rigtig god weekend

 45. Denis Pedersen siger:

  Ønsker at blive kontaktet vedr. huskøb.

 46. jan Laursen siger:

  jeg søger et bolig lån .Huset er på 217 m2 og et værksted på 160 m2, og syv hektar jord til, der ligeledes fjordudsigt , og vi kan se Aalborg.

 47. lotte siger:

  hej nogen der ved hvordan man får kontakt til holm Finans med tlf nr fordi dem jeg har virker ikke

 48. Helle Nielsen siger:

  Hej jeg vil meget gerne kontaktes af jer men henblik på huskøb mvh Helle

 49. pia og flemming siger:

  hej vi lejer, et hus som vi kan købe nu, til 780.000 kroner vi er begge i ribers , og betaler alt til tiden vi vil høre om der er muligheder at låne , hos jer i mod at man sætter huset i pant hils hilsen pia og flemming

 50. Louise og Søren siger:

  Super god artikel omkring det at låne penge til boligen. Vi synes, at det kan være noget af en jungle at finde det bedste og billigste boliglån blandt de mange banker på markedet.

  De 10 punkter, som I har beskrevet ovenover, gør det dog meget nemmere for os, så mange tak for det.

  Hilsen

  Louise og Søren

 51. susanne sloth pedersen siger:

  søger lån til hus vill i kontakte mig

 52. TIna siger:

  Søger hurtig lån på 20,580 Usd.
  Det er vedr. en større lån overførsel,han vil gerne kunne overføre inden 1 september 14.

 53. Christian Hansen siger:

  Det burde kunne lade sig gøre at låne penge her hurtigt og online http://www.rhinometrics.dk

 54. Niels Mortensen siger:

  Hej
  jeg ville høre hvsd muligheder man har for at låne igennem jer til et hus selvom man står i rki.
  mvh. Niels Mortensen

 55. Susanne siger:

  Som du kan læse her: http://trygt.dk/, så skal du vist ikke gøre dig nogen forhåbninger om at låne penge, hvis du står i RKI 🙁

 56. jan nielsen siger:

  Spørgmål til lån selv om vi bægge to er i rki.
  Kontak mig tak. Mvh jan

 57. Kenneth siger:

  Kan ikke rigtig blive klog på om denne side er rigtig.. om man kan låne eller ej..

 58. Niels Engsted siger:

  Hej jeg vil også gerne vide hvad telefonnummer man skal ringe til for at få en snak med jer.

  Mvh
  Niels Engsted

 59. Troels siger:

  Hvordan skriver jeg til dig? hvad er din mail adresse?

 60. pia og flemming andersen siger:

  hej vi ha et hus som vi har betalt 100.000 . vi vil nu høre om vi så kan låne rasten til huset som er på 680.000 er det sådan at vi kan få en samtale med jer i kan skrive til os via vores i mail på forhånd tak hilsen pia og flemming andersen

 61. LONE siger:

  Jeg vil gerne høre om mulighederne for at låne til fast ejendom, selv om en af partnerne er registreret i RKI

 62. vi er 3 der gerne vil købe hus sammen har fundet hus koster 1250000

 63. Heidi larsen siger:

  Hej Holm finans.
  Jeg vil gerne høre mere om hvordan det kan la dig gøre med køb af hus trods rki.
  Med venlig hilsen
  Heidi larsen

 64. Seif siger:

  Hej Holm finans.
  Jeg vil gerne høre mere om hvordan det kan ladu sig d gøre med køb af hus trods rki.
  Med venlig seif hemed

 65. Hej familie på 4 ønsker køb af hus . Tros RKI

 66. Kristina siger:

  Hvordan kan man komme i kontakt med jer?

 67. Tina siger:

  Hej
  Hvorfor er der ingen kontakt information til jer .. send venligst til tivaleng@hotmail.dk

 68. Kristina siger:

  Vil meget gerne kontaktes af jer.

 69. John D Andersen siger:

  Hej jeg havde fundet mit drømme hus til 350000? Og selvom jeg har 75000?
  Til udbetaling blev det afvist? Jeg tjener 370000kr om året og min samlever er førtidspensionist? Kan i hjælpe? Helst hurtigt da jeg er blevet overført til post.dk transport den 1/10?
  Mvh
  John Dahlenborg Andresen

 70. Kenneth siger:

  Jeg ønsker og høre hvad muligheden er hos jer til hus køb

 71. Helle Guldborg siger:

  Er det muligt at få nogle konkrete svar eller almen kontakt info? Ønsker tilbud til hus køb som er billigere end nuværende lejevolug,men partner er i rki. Jeg vil gerne kontaktes men seriøs tilbud ang. Dette. ☺

 72. Isabella Nelike paulsen siger:

  Hej min mand og jeg vil gerne i kontakt med jer.

 73. Vi vil gerne hører om muligheden for at køb en ejendom vi har kigget på, men vi står dsv i rki.
  kan kontaktes på mail cosmic@live.dk ser frem til at hører fra jer.
  Mvh
  Karina Laursen

 74. henrik Thomsen siger:

  jeg vil gerne købe et hus med står i RKI med 10000 kr

  er det nogle sted kan lån til huskøb

 75. henrik Thomsen siger:

  jeg vil gerne købe et hus med står i RKI med 10000 kr

  er det nogle sted kan lån til huskøb

  henrikthomsen46@live.dk

 76. Hisham siger:

  jeg vil gerne køb et hus med står i RKI

  er det nogle sted kan lån til huskøb

 77. Lars siger:

  Hej
  Jeg er i rki og vil betal det ud løbe af foråret

  Jeg har et overskud i firma på ca 300.000 kr før skat i år 2020

  Hvad kan jeg så låne?

  Mvh Lars Heiberg

 78. Rikke siger:

  Hejsa
  Jeg vil gerne hører om mulighederne for at købe his gennem jer, trods rki.

 79. Michael hansen siger:

  Ang bolig køb,,ring venligst til mig.42726114

 80. Sara siger:

  Vi vil gerne vide mulighederne for køb af bolig.
  Jeg kan kontaktes på

  lillemutter91@gmail.com

 81. Christina siger:

  Vil gerne høre om muligheden for køb af bolig trods rki registreret

 82. Christina siger:

  Vil gerne høre om muligheden for køb af hus trods rki registreret

 83. thomas frandsen siger:

  Hej
  Hvordan komme man i kontakt med Holm-Finans med henblik på at købe hus?

 1. 11. juli 2010

  […] besværligt at finde ud af, hvilket kreditforeningslån, du skal vælge? Her får du super råd om lån til bolig, som giver dig en bedre fornemmelse for retning i den store lånejungle. Der er over 100 varianter […]

 2. 14. juli 2010

  […] 4 boliglån råd er blot et udsnit af de tips, der er værd at kende. Du kan læse flere tips her om lån til bolig. Del med vennerne […]

 3. 28. juni 2011

  […] næste år bliver det dyrere at låne penge til bolig som følge af større kapitalkrav til den finansielle sektor og mere regulering. Nykredit og […]

 4. 18. august 2011

  […] Realkreditbranchen vurderer, at det vil betyde dyrere boliglån for de husejere, der i dag har de meget billige 1-årige rentetilpasningslån. En realkreditobligation med en løbetid på tre år har for en investor en større kursrisiko end en tilsvarende obligation med en løbetid på 1 år og den øgede risiko vil betyde en højere rente på lån til bolig. […]

 5. 4. december 2011

  […] også: 10 gode tips om lån til bolig Vælg det rigtige […]

 6. 14. januar 2012

  […] også: “10 gode tips om lån til bolig” eller “Vælg det rigtige […]

 7. 1. april 2012

  […] også: “10 gode tips om lån til bolig” eller “Vælg det rigtige […]

 8. 23. september 2012

  […] til at finde de billigste boliglån, råder vi dig til at kaste et blik på de 10 gode råd om billige lån til bolig. De ti tips er hentet fra de bedste rådgivere og de danner et godt grundlag for gå ud på […]

 9. 2. november 2014

  […] du vælger det rigtige boliglån, kan du være på vej til at gøre en rigtig god forretning med lån til bolig. Her kan du læse hvorfor og hvilken type lån, du bør […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.