Er dit kreditforeningslån fast eller flex?

Der er ingen fast trend i, hvilken type kreditforeningslån danskerne vælger, når de optage nye huslån eller omlægge de gamle realkreditlån. Heller ikke bankerne er enige i deres rådgivning om boligfinansiering til kunderne. Hvad vil du vælge?Aldrig har udvalget af boliglån været større og alle lover de at give dig den bedste finansiering og en bedre økonomi. Og aldrig har det være sværere at få overblik over begreber som ydelse, obligationer, pantebreve og renter. Og det bliver hellere ikke nemmere af, at og bankerne og kreditforeningerne heller ikke er enige om, hvilken rådgivning de skal give om kundernes penge, skriver epn.dk.

Er dit kreditforeningslån fast eller flex?

I forbindelse med de seneste måneders uro på de internationale pengemarkeder og de stigende renter på både indlån og udlån, har hovedparten af danskerne valgt at beholde det boliglån, de havde i forvejen. En anden gruppe har brugt uroen til at konvertere deres kreditforeningslån til et rentetilpasningslån, der på nuværende tidspunkt kan virke mere attraktivt. Grunden til at de fleste har holdt fast i deres eksisterende valg, skyldes at “panikken” på det danske marked er udeblevet og at danskerne generelt er konservative i deres valg af boliglån. Folk holder fast i den type finansiering de en gang har valgt og holder således fast i enten fast eller flex – også selvom krisen raser globalt.

Nordea har flere kunder, der har valgt at bruge renteuroen til at konvertere deres boliglån op for at skære en bid af restgælden. Dette trick forudsætter, at det forventes, at renten skal falde igen indenfor en overskuelig tid. Det tror Jyske Bank til gengæld ikke på. Her tror man, at renten skal stige endnu mere og dermed, at kunderne bør vente med at konvertere.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.