Rentestigning på boliglån med renteloft

Boligejere med renteloft boliglån blev særligt ramt at den finansuro, der 3.juli resulterede i at Den Europæiske Centralbank (ECB) hævede renten. Timingen er dårlig for boliglånsejerne, der fik reguleret renten på deres boliglån 1. juli og skal have den tilpasset igen til oktober, hvor det ventes at ECB igen hæver den europæiske rente. “Skaden er sket, for markedet har allerede indregnet de to renteforhøjelser i den nuværende rente”, siger cheføkonom John Madsen til Jyllands-Posten.

De senere år er lån og særligt boliglån med renteloft blevet populære. Den økonomiske afmatning tidligere på året betød da også, at man forventede rentefald på det europæiske marked. Desværre for boligejere har bekymringen over den stigende inflation gjort markedet frygtsomt, hvorfor inflationsstigningen bekæmpes med renteforhøjelser. Det er her, renteloft lånene må stå for skud.

I første omgang var det Nykredits realkreditkunder med renteloft, der blev ramt ved rentetilpasningen 1. juli. Men også boligejere med lån med renteloft hos Nordea, Realkredit Danmark og BRFKredit skal have tilpasset renten til efteråret og kan meget vel se frem til rentestigning.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.