Kreditforeningslån med uansvarlig rådgivning

Den seneste tids uro på de finansielle markeder har haft stor indflydelse på renten og på manges kreditforeningslån. Kreditforeningerne står i kø for at rådgive kunderne, men pas på; rådgivning kan være uansvarlig.Rentens op- og nedture har på det seneste gjort det udfordrende at være boligejer især for dem med de populære flexlån (rentetilpasningslån). Spørgsmålene har været mange – skal man låse renten fast nu? Skal man satse på at renten falder hurtigt igen? Der har været stor usikkerhed i hele branchen og som boligejer har det været svært at finde hoved og hale i de mange råd og ekspertudsagn, som luften på det seneste har været tyk af.

Rådgivning om kreditforeningslån

Ikke mindst kreditforeningerne har været aktive med gode råd til, hvordan man som boligejer med boliglån klarer sig gennem finanskrisen. Men rådgivningen kan i bedste fald være uansvarlig, skriver borsen.dk. Boligøkonom Jens Lunde siger til at avisen, at realkreditinstitutterne er useriøse i deres vejledning om kreditforeningslån, fordi ingen kan forudse, hvordan renten ser ud til årsskiftet, hvor renten på flexlånene tilpasses. Det er derfor useriøst at rådgive kunderne til det ene eller andet boliglån, fordi det i sidste ende er et spørgsmål om tro og mavefornemmelse. Vejledningen er langt hen af vejen baseret på tro og ikke fakta.

Råd om kreditforeningslån: tænk selv og langsigtet

Jens Lunde mener, at kreditforeningerne bør afstå fra at rådgive kunderne i denne tid, hvor alting er usikkert. I stedet bør kunderne selv vurdere, hvad der er bedst for dem selv og ikke lytte til realkreditinstitutternes ofte kortsigtede rådgivning. Kreditforeningerne har rådgivet folk til at låse renten fast på deres boliglån, hvilket på kort sigt kan virke yderst fornuftigt. Når boligejerne dermed konverterer deres lån, tjener Totalkredit, BRF, Realkredit Danmark osv. på de gebyrer, der pålægges. Men selvom et flexlån lige nu kan virke som et dårligt alternativ til de fastforrentede boliglån,  kan rentetilpasningslånet stadig være en god forretning, hvis sagen betragtes på lang sigt.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.