Økonomer spår forkert om renten

Hvad er renten på boliglån om et halvt år? Om et helt år? Dit valg af kreditforeningslån afhænger i høj grad af renten på de forskellige lån og har du kig på f.eks. et F1-lån med lav rente bør du være særligt opmærksom på den korte rente.

Men pas på med at lytte til boligøkonomernes forudsigelser om netop den korte realkredit-rente. En beregning fra Boligøkonomisk Videnscenter viser, at boligøkonomerne stort set altid tager fejl, når de forudsiger renten. Det skriver dr.dk. I enkelte tilfælde har de taget fejl med op til 70 procent. Dette har ikke stor betydning for boligejere med et fastforrentet boliglån (dvs. realkreditlån med fast rente i hele lånets løbetid), men for dem, der i 2010 har skullet tage stilling til, om de ville optage et flexlån, har de kommende års rentesatser stor betydning.

Økonomer spår forkert om renten på boliglån

Lytter man til ekspertudsagn fra boligøkonomerne, skal man vide, at forkerte prognoser kan betyde en højere rente på dit kreditforeningslån og dermed en højere ydelse.

Så ønsker du den laveste rente på boliglån, så bør du være forsigtig med at følge boligøkonomers spådomme om rentens udvikling på flexlån. Et rentetilpasningslån (realkreditlån med variabel rente) kan således blive en dyr fornøjelse, hvis man udelukkende lytter til økonomerne.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.