Lav rente giver gratis boliglån

Den rekordlave rente, inflationen og rentefradraget gør, at det pt. er gratis at låne penge ved valg af visse boliglån. Vælger man de rigtige kreditforeningslån, kan der sågar være penge tjent ved at låne penge.

Det er de 1-årige FlexLån, der for tiden har denne særligt gunstige udvikling, skriver borsen.dk, og det skyldes at Nationalbankens officielle rentesatser aldrig har været lavere siden 1818, hvor banken oprettedes.

Realkredit Danmark har lavet beregninger, der viser, at realrenten efter skat i øjeblikket er på ca. minus 0,5% hvilket selvfølgelig kan lyde fristende.

Lav rente giver gratis boliglån - lån penge

Men man skal ikke decideret regne med at kunne tjene penge på at optage boliglån. Det skyldes det faktum, at der også skal betales bidrag til kreditforeningen på omkring en halv procent, hvilket udligner den negative realrente.

Epn.dk skriver, at kreditforeningerne Nykredit og Totalkredit fredag d. 19/3 2010 afsluttede salget af obligationer ifm. rentetilpasning af hhv. Tilpasningslån og BoligXlån. Lånene rentetilpasses den 1/4 og for et F1 FlexLån med afdrag bliver renten kun 1,70 procent og et F1 FlexLån uden afdrag ender på 1,68 %.

For private låntagere med et 30-årigt annuitetslån på 1 mio. kr. (33% skat) med afdrag resulterer rentetilpasningen i en månedlig nettoydelse på 3.360 kroner og kun 1.220 kroner for et F1 FlexLån uden afdrag.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.