Nu rammer kreditkrisen dit boliglån

Den internationale kreditkrise er først nu nået til Danmark, hvor den rammer boligejernes realkreditobligationer, der falder i kurs. “Det gør ikke ondt på boligejerne nu og her, for realkredittens papirer er ikke faldet særlig meget. Men i en periode, hvor man kunne forvente lavere lånerente, fordi statsobligationer verden over stiger i kurs, ja så er det altså blevet lidt dyrere at tage et fastforrentet lån til sin bolig”, siger analytiker Mads Kjølsen Olsen, Sydbank, til Jyllands-Posten.

Mens realkreditpapirerne falder, stiger statspapirerne. Den internationale kreditkrise har nemlig betydet, at investorer undgår mere risikofyldte investeringer som f.eks. realkreditobligationer. Det har medført, at der i højere grad investeres i mere sikre papirer, såsom statsobligationer, mens virksomhedsobligationer, emerging markets obligationer og europæiske realkreditobligationer er faldet.

Fordel at tage rentetilpasningslån

Samtidig er det ikke gået ud over de korte realkreditrenter, hvorfor man lige nu med fordel kan optage sit boliglån med rentetilpasning. Det vil sammenlignet med andre realkreditlån gøre dit boliglån billigere.

Amerikansk kreditkrise giver dyrere danske boliglån

Starten på denne internationale kreditkrise startede sidste sommer i USA, hvor amerikanske boligejere ikke kunne betale deres boliglån, de såkaldte subprimelån. Som Jylland-Posten skriver: “Frygten for tab skabte en kreditkrise, hvor ingen turde påtage sig for store risici, og hvor det blev dyrt for bankerne at finansiere deres udlån. Krisen har bredt sig til Europa, hvor investorer nu søger mod statspapirer.” Og nu har det så bredt sig til Danmark også.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.