Tip: Forsøg ikke at forudsige rentens udvikling

Er på du markedet for boliglån og synes du, at det er lidt svært at finde ud af, hvilke råd man skal følge og hvem man skal tro? Drop at følge med i rentens udvikling. Der er ingen der kan forudsige om renten skal op eller ned. Kig i stedet på, hvad du har råd til. Nyhedsavisen har forsøgt at give et par råd til, hvordan du finder det boliglån, der passer dig bedst.

Mange spørger: “Hvor meget kan jeg låne?”. Det kommer helt an på dit budget og det er vigtigt, at det budget du bruger er et opdateret et, der afspejler din aktuelle økonomiske situation. Dvs. sørg for, at dit budget indeholder alle de indtægter og udgifter du har lige nu.

Dernæst skal man ikke begynde at fokusere på om renten går op eller ned. Der er ingen, der med sikkerhed kan forudsige renten og dermed hvilke boliglån der vil være mest fordelagtige om 1, 2, 3 eller 8 år. Derimod er der mange som gerne vil forsøge at kigge i krystalkuglen på dine vegne og udtale sig om rentens udvikling. Forfald ikke til at lade det afgøre dit valg af boliglån, men se i stedet på, hvad du har råd til at sidde for om måneden.

Rentetilpasning eller fastforrentede boliglån

Du skal bruge dit aktuelle budget til at beslutte om du vil have de såkaldte flexlån eller lån med fast rente. Det er i hovedtræk de to muligheder der er inden for boliglån. En tommelfingerregel er, at jo mere luft du har i budget, desto mere skal du overveje rentetilpasningslån. Et budget med luft i kan bedre håndtere en evt. rentestigning mens et fastforrentet boliglån giver mere tryghed pga. den faste ydelse i hele lånets løbetid.  Realkredit kan være svært at gennemskue, men hvis du følger disse råd og lader være med at tage de tilbud, du ikke føler at du kan gennemskue, er du godt på vej.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.