FlexLån kan blive attraktivt

I lang tid har anbefalingen lydt, at de fastforrentede boliglån var den bedste forretning for boligejere i kraft af den lille forskel mellem den korte og lange rente på boliglån. Men den seneste tids finanskrise og efterfølgende nedtur på kapitalmarkederne har betydet, at det nu igen kan betale sig at kigge på FlexLånene – også kaldet boliglån med variabel rente.

Fastforrentede boliglån

De engang så populære FlexLån er på vej ind igen. Det skriver Jyllands-posten og forklarer, at baggrunden for dette er, at de korte renter i de senere år er blevet hævet kraftigt af den europæiske centralbank. Når centralbanken har hævet disse renter har den danske Nationalbank nærmest automatisk fulgt efter og det har bevirket, at forskellen i den årlige husleje mellem et variabelt forrentet boliglån og et fast forrentet lån til boligen har været lille. Når der ingen forskel er mellem de to typer lån, har det været oplagt at vælge det fastforrentede fordi der ligger en stor sikkerhed i en fast ydelse i hele lånets levetid.

Krise og rentefald

Men den økonomiske krise i USA har betydet rentefald derovre, hvilket med stor sandsynlighed vil påvirke renten i Europa – og dermed i Danmark. Det kan betyde, at den korte rente bliver sænket, hvilket vil medføre, at de varible boliglån bliver attraktive igen. En lavere rente giver altså billige boliglån, hvis man vælger variabelt forrentede lån.

En anden lånetype, der kan blive interessant i dette perspektiv er de nye boliglån, hvor renten kun kan falde f.eks. Rentedyk, som du kan se en film om herunder.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.