Afdragsfrie boliglån er populære – men farlige!

Boliglån med variabel rente (flexlån) og afdragsfrihed er populære som aldrig før. Men denne type kreditforeningslån kan blive et dyrt bekendtskab, hvis renten stiger. Minister vil undersøge risikoen.

Boligejerne har i høj grad taget de nye låneformer til sig og nu er 42% af alle boliglån i Danmark afdragsfrie flexlån. Når renten på et tidspunkt begynder at stige igen, betyder boliglånets popularitet, at mange låntagere vil få en højere ydelse. Brian Mikkelsen (økonomi- og erhvervsminister) vil nu have kortlagt, hvor udsat boligejerne er ved eventuelle rentestigninger, skriver politiken.dk. Dette kommer ovenpå Nationalbankdirektørens udtalelse om, at renten kan stige hurtigere end forventet.

Banker og kreditforeninger vil blive inddraget i denne undersøgelse, og målet er at kortlægge, hvorvidt denne type boliglån er blevet givet til familier med gode økonomier eller om det modsatte er tilfældet.

Hvis renten stiger og mange bliver nødt til at sælge deres hus, vil udbuddet af huse pludselig stige i et marked, hvor færre har råd til at købe. Den udvikling vil ministeren undgå. Han lægger dog vægt på, at dette ikke betyder en afskaffelse af de populære boliglån.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.